torsdag 3. november 2011

Hverdagen + en liten "fjell"tur :D

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe særlig om hva vi faktisk gjør på her nede. Den enkle grunnen til det er vel at vi begynner å komme inn i en slags rytme. Det blir mer og mer hverdag og mindre "ooo, spennende nytt land"-følelse.

Vi er godt i gang med jobbingen her nede nå. Håkon og jeg har en timeplan som ser slik ut:
Mandager er vi på Focus-kontoret og jobber med det som trengs å jobbes med (som oftest er det veldig lite å gjøre :P)
Tirsdager er vi på CRO. Det er et dagsenter for gatebarn, hvor de kan komme på dagtid og få mat og undervisning, med mål om å kunne rehabilitere de til å en gang begynne igjen på skolen og flytte vekk fra gaten (hvis du vil lese mer om CRO, så kan jeg anbefale Hanna Charlotte og Benedicte B. sine blogger, siden de jobber fulltid på hovedsenteret til CRO i Mbale)
Onsdager har vi fri. Disse dagene brukes til klesvask (som gjøres for hånd (tar som oftest 2-3 timer)).
Torsdager er vi på kontoret og slacker.
Fredager skal vi etterhvert begynne å jobbe med noe som heter Adina Foundation (vet ikke helt hva det er for noe...).
I tillegg til disse tingene pleier vi ofte å delta på Fellowships (de forskjellige collegene sine kristne møter) på kveldstid.

Det må sies at denne timeplanen er noe misledende. Den ser ganske slapp ut... I realiteten: så er det MYE slappere :P De dagene vi er på kontoret, så begynner arbeidsdagen litt når vi føler for det. Det betyr at disse dagene sover Eivind til ca. klokken 9, står opp, setter seg ned igjen, chiller med en kopp te, fortærer kanskje noen brødskiver med leverpostei, tar seg et bad og tusler av gårde på jobb i halv 11-tiden. Noen dager derimot, som f.eks. i dag, bestemmer Michael seg rett og slett for at det er ikke nødvendig å dra på jobb, så vi tar en hjemmedag istedenfor. Deilig :D Men Øystein, vi jobber av og til, altså... No need for noen irettesettende telefoner til Michael eller noe ;)


Sånn ser altså hverdagen min ut. Men noen dager skjer det ting utenom det vanlige. På søndag var vi f.eks på fjelltur. Men som du ser i overskriften så føler fjellet vårt seg mer komfortabelt hvis vi plasserer det innimellom to gåseøyne. Det var vel mer en haug... :P Våre turkamerater for dagen var Frank, Daniel og Morris. Her er noen bilder fra turen (Håkon er den veldig flinke fotografen):


Gutta på tur. Eivind ofrer seg og bærer sekken.

"Ahh, Frank. Kan'kke du bære sekken'a? Har litt vondt i skuldra"

Ved foten av "fjellet". Fem minutter senere var vi på toppen...

"Ooo, mzungus. Vi blir med!"

Just climbin' the mountain. No big deal...

Jeg er kul

"Alt sollyset berører skal en gang bli ditt, sønn."
Legg igjen en kommentar hvis du tok den ;)

Ahh, så syykt kul!

Frank fikk litt for mye fart på vei ned fra fjellet og trynte inn i busken :P

"Ooo, ta bilde av oss da! Men vi gidder ikke å smile..."

God S!
I kveld stikker vi til Kampala, der vi skal ha en drrrøy helg sammen med alle de andre norske som er i Uganda. Det blir god stemning! Og på søndag squatter vi oss til Jinja for å - wait for it - rafte i Nilen!! Yeah, I did... Rett og slett 32 kilometer med Level 5 White water rafting! Det sier egentlig meg ganske lite, men Benedicte Vegge, som har gått ekstremsportlinjen på Lyngdal KVS, sier at det er drøyt ;) Så for dere der hjemme som tror at dere opplever ultimat glede når Brann vinner cupfinalen på søndag: Nooope! Rafting på Nilen er kulere ;)


Det var det jeg hadde for dere i dag. Håper denne dosen Sax var nok til å tilfredsstille dere for en liten stund. Peace!

2 kommentarer:

  1. Eivind...
    Jeg tok den! :D
    Og plis ikke dø når du rafter, du vet at da må jeg komme etter deg for å sparke din behind, og det vil jeg ikke!

    SvarSlett
  2. så sykt løvenes konge!

    SvarSlett