torsdag 13. oktober 2011

Hjem, kjære hjem

Saxen har fått seg et nytt hjem. Byen heter Lira, og den ligger i den nordre regionen av Uganda. Her skal Eivind bo i de neste 6 månedene. Det føles rart, men jeg kunne virkelig ha funnet verre steder å bo enn dette. Etter å ha tilbragt fire dager i Kampala, den bråkete, way-to-crowded hovedstaden i landet, var det veldig deilig å komme til Lira og innse at det faktisk er en utrolig rolig og fredfull liten by. Utenfor huset vårt hører man sjelden annet enn vinden som blåser, og the occasional rauting fra kyrne som bor der. Vi har forresten kyr i bakgården;)

Jeg bor altså hos en vertsfamilie, som består av Michael, kona Immaculate og ei jente som heter Winnie (hun jobber for Focus (Focus er tilsvarende Laget i Uganda) i Lira og er ikke i slekt med Michael og Immaculate). Michael jobber som ungdomspastor i en av kirkene i byen, i tillegg til at han er involvert i Focus sitt arbeid i Lira. Immaculate er hjemmeværende mor og gravid i 7. måned. I desember blir jeg altså onkel til en liten afrikaner. Det gleder jeg meg til :) Til venstre ser du Michael på motorsykkelen sin.


Vi ankom altså Lira på mandag. Siden den gang, har vi brukt omtrent all tiden på å bli kjent med byen og området, og besøke litt forskjellige steder som kan være relevante for oss i løpet av året. Vi har vært innom kirken til Michael (vertsfaren vår), diverse "super"markeder i byen, UTC (et universitet som vi sikkert kommer til å henge en del på) og ikke minst Mzungu Joint (på norsk; hviting-kafeen). I går kveld var vi i tillegg med på Fellowship, som er et av kveldsmøtene til Focus i Lira. Vi kommer nok til å være mye med på disse møtene, og da passet det jo veldig godt at vi storkoste oss. Lovsangen, som gikk på lokalspråket og bestod mest av ropesynging, vil nok ta sin tid å bli vant til, men det fikser vi...
Her pleier vi å chille på kveldene

Etter Fellowship var det hjem igjen til te og senere kvelds. Hvis det er én ting som jeg absolutt digger her i Lira, så må det være kveldene. Vi er som oftest hjemme innen klokken 7, for da har solen gått ned og det er bekmørkt ute. Men etter en liten stund kommer månen opp, og hvis himmelen er skyfri (noe den er mesteparten av tiden), så bader Lira by i måne-og stjerneskinn. Da sitter familien Eluku seg ut på terrassen og bryter stillheten for å sippe te og snakke om livet... Velstand!!


Gjennom dette innlegget har jeg prøvd å gi et inntrykk av hvordan jeg har det i Lira. Hvis du ennå ikke har fanget opp stemningen, så kan jeg forsikre deg, kjære leser, om at jeg har det veldig bra her nede. Håkon og jeg gleder oss til fortsettelsen og håper at du vil fortsette å følge oss. Her er noen bilder helt til slutt...
PS: jeg må bare beklage at noen av bildene ser helt dust ut. Aner ikke hva som skjer...


Firfirsle...

5 myggstikk på rekke og rad

Dette bassenget ligger 3 minutter fra huset vårt.
En dag med bading koster ca. 12 kroner
Michael pumper vann

Eivind kjører boda-boda

Naboguttene synes at kamera er fascinerende greier

Klesvask er god stemning
Bak denne veggen finner du tre båser med et hull i bakken i hver av de. Det er doen vår.

















































































2 kommentarer:

  1. "i november blir jeg onkel til en afrikaner." Dagens by far. So lol! :) Lykke til med survival ;) bruk myggspray! og tygg malariatabletter ;)

    SvarSlett
  2. Haha! Godt å høre at dere og har mygg! Digg å være på landet da.. Hvis ikke Håkon kan fikse det kameraet ditt, kan ingen det.. Kos dere masse i ødemarka.

    Rock on! Hilsen Ola...

    SvarSlett